Doughnut holes



Nu börjar jag allt längta efter julen och Jul på liseberg. Förra året vi var där fanns goda doughnutholes som man fick i fina papperstrutar. De lukar ljuvligt och varför inte göra en liten omgång av dessa godingar hemma? Jag testade och resultatet blev mycket gott!

Doughnut holes♥

100 g smör
2½ dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
7 dl vetemjöl

ca 1 liter rapsolja till fritering och strösocker till garnering

Smält smöret och värm tillsammans med mjölken tills blandningen är ljummen. Smula ner jästen och lös den i blandningen. Rör ner socker, salt, ägg och vetemjöl och arbeta samman till en jämn, kladdig deg. Jäs under duk i cirka en halvtimme. Dela degen i små bitar och rulla dem till runda bollar – som köttbullar i storlek ungefär. Jäs i ytterligare 20 minuter under duk. Hetta upp rapsoljan i en stor traktörpanna (använd en termometer för att se till att den håller sig under 180 grader) och fritera bollarna i cirka en minut och vänd dem så att de får färg runt om. Låt dem rinna av på hushållspapper och rulla i strösocker.

Egna fina strutar gör man lätt genom att rulla av pråligt tårtpapper.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0