Våffelmys

2010-12-27 13:59:13     Allmänt    [ 1 kommentarer ]




Nu kom jag precis hem från Gammelgården som är en liten våffelstuga här i Sälen. Jag och mamma fick slå oss ner framför en sprakande brasa och vi beställde in varsin våffla med grädde och sylt. Det var verkligen den godaste våfflan jag någonsin ätit och den var så fin att man knappt ville äta upp den:) Till beställde jag en varm choklad med grädde och mamma tog kaffe. Även chokladen var så himla god och den smakade äkta choklad. Där satt vi länge och väl och mös när mamma helt plötsligt börjar nysa. Det blev bara värre och värre och tillslut kunde hon knappt andas. Då kollar vi runt omkring oss och ser ungefär 20 julstjärnor(den röda blomman som ser ut som en stjärna) och mamma är superalergisk mot såna. Haha det blev nästan lite komiskt då!

Jullov

2010-12-22 13:16:57     Sweethome    [ 0 kommentarer ]



Nu är det jullov, jippie!
Är nu hemkommen från julavslutningen i skolan som var riktigt mysig. Det började med fika med klassen och då fick vi reda på att vår lärare ska ha barn vilket var en stor överraskning:) Sen var det avslutning i aulan med lite uppträdanden och så och en tjej var riktigt, riktigt duktig. Jag fick faktiskt gåshud:D

På bilderna ovan ser ni hur mysigt vi hade det igår. Bror kom hem från Göteborg så vi hade julbord och mamma hade juldukat. Min uppgift var att stå för det söta efter maten så jag gjorde iordning vårt glasskåp till ett gotteskåp. Alla var riktigt nöjda och mammas mat är så sjukt god:)

Varm om fötterna

2010-12-21 09:21:33     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Varma sköna skor från scorett↑

Julbord nummer två

2010-12-21 09:00:50     Love for food    [ 0 kommentarer ]
Goder morgon goder morgon både herre och fru jag önskar eder alla en fröjdefull jul...
Idag är dagen före dagen före dagen före dopparedagen tror jag och jag är på topp;) Idag kommer älskade bror hem och oj vad jag har längtat efter honom. Vi ska äta julbord och jag har lovat mamma att  baka bröd, göra lite julgotter plus en dessert så för min del blir det full rulle denna dagen. Får se vad jag tar på mig ikväll men det får kanske bli något rött. Hade såå gärna velat ha en röd julklänning men jag har inte hittat någon och letat har jag faktiskt heller inte gjort. Just de ja...vad ska jag göra för julgotter?! Kanske dessa godingar↓



Jul i vårt hus

2010-12-19 18:18:30     Sweethome    [ 0 kommentarer ]


Julen är här och på tisdag kommer älskade bror. Tänk att det är julafton på fredag, hjälp vad tiden går fort. Märker att jag inte har så mycket mer att säga idag så jag bjuder på två bilder istället;)

Lucka 7

2010-12-18 15:41:23     Min lilla julkalender    [ 0 kommentarer ]


På bilden är det morotsmuffins med crumble, kräm i mitten och frosting med kokos. Dessa bakade jag idag men ska jag vara helt ärlig orkar jag inte skriva upp receptet så istället får ni receptet som finns på min kökshandduk som jag köpte idag:)

Jul på Liseberg

2010-12-14 16:37:37     Allmänt    [ 1 kommentarer ]


Kom på att jag glömt visa bilder från när vi var på Jul på Liseberg för några veckor sen. Riktigt mysigt var det och de sålde gigantiska kanelbullar. Köpte dock ingen utan gick runt och smakade på allt som var gratis istället, haha;)

Det svänger..

2010-12-14 12:14:20     Music&movies    [ 0 kommentarer ]

Muffins med crumble

2010-12-12 14:13:39     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Mums!
Jag blev lite baksugen så jag bestämde mig för att göra muffins med vitchoklad, blåbärssylt och crumble/kakdeg över. Lyckade blev de måste jag faktiskt säga och de fick toppbetyg av familjen också;) Tänkte ha dessa i min lillajulkalender men de är ju inte så juliga så detta  får bli ett helt vanligt inlägg helt enkelt!

Lucka 6

2010-12-11 14:50:01     Min lilla julkalender    [ 0 kommentarer ]


Blanda ihop alla ingredienserna i en stor tjockbottnad gryta och koka i nästan en hel timme. Rör om då och då och mot slutet röres hela tiden. Massan ska vara tjock och lite sockrig vid kanterna när den är färdig. Detta är viktigt. Häll upp smeten på bakpapprsklädd plåt och snitta upp fudgen i rutor, när den svalnat något.

Santa, all I want this christmas is..

2010-12-11 10:25:22     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Perfkt färg, modell + att den fanns i min storlk. Inte finns utan fanns:( Har varit inne och kollat på Topshops hemsida varje dag och hoppats på att just en sån här ska komma in och när det väl gör det så tar den slut på 1 timme eller nått, så orättvist! Jag hade ju nästan sett den inslagen framför mig och föreställt mig hur glad jag skulle bli men sen får jag se att  den är slut. Haha, nu ska jag sluta klaga för den kan ju faktiskt komma in igen, HOPPAS;)

Grattis Jay!

2010-12-11 10:05:50     Music&movies    [ 0 kommentarer ]



Lucka 5

2010-12-10 15:49:51     Min lilla julkalender    [ 0 kommentarer ]


Enkelt, snabbt och riktigt gott= knäck. Blanda 1 dl grädde, 1 dl sirap och i dl socker i en kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck (ca 15 min. i en vid gryta eller ca 30 min i en gryta med mindre botten.) Tillsätt mandel, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäck-kulan ska vara fast till hård.

Finally friday

2010-12-10 15:43:13     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Shihooo!
Idag är det fredag och det kommer jag på nu;) Dagen har gått till att baka ostpajer a la mamma, rullat köttbullar, pysslat och nu har jag precis gjort det som ska finnas under lucka 5, smaskens säger jag bara!

Tänk att det är idolfinal ikväll, hjälp vad tiden går fort! Jag tror faktiskt att Jay vinner men man vet aldrig helt säkert. Hörde även på radion att Minnah och Jay skulle vara ihop men ska man verkligen tro på sådant skvaller?! Jay skulle ju gifta sig med en annan nyss, man blir nog lite smått tokig om man ska tro på allt skvaller.

Nehepp, då ska jag nog läsa Klick för att ta reda på lite mer skvaller i kändisvärlden;)

Cold feet

2010-12-10 10:46:00     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Typiskt att alla skor som är så snygga ska vara så kalla. Dessa är från Topshop och de är så fina men jag kommer nog frysa ihjäl i dem. De skorna jag har nu är ju inte direkt varma de heller men de är så stora så jag får plats med några tjocka  strumpor i också:)

Lucka 4

2010-12-10 08:16:08     Min lilla julkalender    [ 0 kommentarer ]


Mums för dessa! Bestämde mig för att göra lite julgodis igår och det blev väldigt lyckat måste jag säga:) Värm upp önskad mängd vitchoklad i ett vattenbad och häll sedan i lite grädde så att konsistensen blir lite lösare men den får inte vara rinnig. Låt detta stå och puttra ett tag och häll sedan i smeten i knäckformar. Jag gjorde små hjärtan av marsipan som jag dekorerade med men detta är självklarrt frivilligt:)

Lucka 3

2010-12-09 16:00:00     Allmänt    [ 0 kommentarer ]




Jag har hittat en vit chokladdipper. Ni vet en sån som man rör ner i varm mjölk och så blir det chokladmjölk. MUMS!


Christmas cupcake

2010-12-09 13:44:34     Tips & inspiration    [ 0 kommentarer ]


Hela mitt rum luktar sådär juligt gott, nybakat, sött men ändå inte för mycket. Älskar alla doftljus från YANKEE CANDLE och Christmas cupcake är nog min favoritdoft hittills, himmelsk! Ja, så om ni inte har ett sådant här ljus tycker jag allt ni ska köpa ett. Alla deras ljus håller dessutom väldigt länge vilket ger ett litet plus i kanten;)

Lucka 2

2010-12-08 17:22:04     Min lilla julkalender    [ 2 kommentarer ]


Åh, så gott och söta är det också! Köp små "polkagrishängen" i en godisaffär och lägg dem två och två så att de tillsammans ser ut som ett hjärta. Häll sedan över smält vitchoklad och låt detta stelna, klart! Dagens recept är härifrån!

Lucka 1

2010-12-08 17:15:32     Min lilla julkalender    [ 2 kommentarer ]


Lös upp 60 g jäst i 1liter uppvärmd mjölk. Häll sedan i en halv tesked salt, 12,5 gram rågsikt och 11,5 dl mjöl lite i taget. Låt detta jäsa i 20 minuter och arbeta sedan in 50 gram smör, 5 msk sirap, 1 msk anis och en msk fänkål i degen. Har du en bakmaskin är det bara att lägga i alla ingredienser i den. Låt allt jäsa igen i 30 min och baka sedan ut degen till runda kakor och gör ett litet hål i varje kaka. Baka dem sedan i ugnen i 10-15 min med ugnstemperatur 225 grader.

Joannas gotter

2010-12-08 17:06:22     Min lilla julkalender    [ 1 kommentarer ]


Nu har jag skapat en ny kategori här i bloggen där jag kommer publicera mina absolut bästa julrecept. Om jag hittar något riktigt smaskigt i någon av mina favoritbloggar kommer även detta skrivas om och man kan säga att detta blir som min egna lilla julkalender fast jag är lite sent ute, men bättre sent än aldrig, right!;) Kanske kommer flera recept någon dag så kika gärna in flera gånger:D

White as snow

2010-12-08 12:32:19     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Denna finns med på min önskelista i år!

Oj vilket långt inlägg det blev..

2010-12-08 12:14:17     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Hej!
Pratade precis med min svensklärare och hon sa att det inte var något viktigt på lektionen idag så jag man kan säga att jag slutade halv tio idag. Vi hade nämligen nationellt prov i matte D i morse men det gick fort att göra så jag var klar efter en och en halv timme. kände hur alla kollade när jag gick så tidigt men strunt i det;) Pappa var då precis påväg till jobbet så han skjutsade hem mig, min snälla pappa♥

Just det ja, det måste jag ju berätta..jag var på julbord igår. När vi kom dit blev vi bjudna på glögg och det var riktig mysigt med julmusiken och julpyntet. Sen var det dags för mat men den var tyvärr en riktig besvikelse, inte ens köttbullarna var goda så jag och mamma högg in rejält på gottebordet istället vilket var av världsklass enligt mig. Vit chokladtryffel, vita chokladbröck, mjuk knäck, världsgod ostkaka med hemkokt hallonsylt och grädde, saffransbitar som var kladdiga och smakade vit choklad och till sist tomteskum och hemmagjord choklad som var helt underbar. Jag som älskar vitchoklad var i hemmelriket kan jag ju säga;)

Till sist ska ni få en liten lista nu när det är jul och allt;)

Pepparkakor - Lussebullar (måste säga båda faktiskt)
Skumtomtar -
Knäck (älskar knäck och helst ska den vara mjuk)
Ischoklad - Marsipan (ingen av dem fast marsipan är fint att dekorera med)
Köttbullar - Prinskorvar (älskar scans miniköttbullar fast mammas är också väldigt goda)
Julkorv - Julskinka (julskinka är bättre en julkorv men gillar inte någon av dem speciellt mycket)
Lax - Sill (blää, ingen av dem)
Revbensspjäll - Janssons frestelse (fast är det pappas ribs med marinad väljer jag nog dem)
Paradis - Alladin (ljus choklad is the best!)
Rullsylta - Pastej (rullsylta?)
Glögg -
Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan (gillar inget)
Ris á la Malta - Risgrynsgröt
Äppelmos
- Senap
Hemma - Borta (Hemma på julafton och vår stuga i Sälen är som hemma för mig)
Utomlands - Sverige (Kärlek till Sverige och hela tjocka släkten)
Ge - Få (Älskar presenter men att ge och se någon bli glad är också en gåva:))
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss (ÄLSKAR)
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta (och det ska vara ädelgran)
Arne Weise - Ernst Kirchteiger

A little present..

2010-12-05 16:51:15     Allmänt    [ 1 kommentarer ]


Nu är jag hemma efter en dag i Göteborg som började med shopping och avslutades med ett besök på älskade Vino pasta, bästa restaurangen och godaste maten! Det blev faktiskt en hel del shopping och denna urmysiga pyjamas fick följa med hem. Längtar tills ikväll då jag får ta på mig den:D

Myskväll

2010-12-04 12:13:36     Music&movies    [ 0 kommentarer ]


Cookie dough+julfilm= en riktigt mysig fredagskväll!

I want to be warm this winter

2010-12-04 10:53:40     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Imorgon åker jag som sagt till Göteborg och då hoppas jag på att hitta någon av dessa superfina mössorna från Topshop. Hoppas, hoppas, hoppas...

Kladdiga pepparkaksbitar

2010-12-04 10:33:52     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Förra veckan gjorde mamma en mjuk pepparkaka som blev lite misslyckad tyckte hon för den blev inte riktigt färdig utan i mitten var den fortfarande som smet och i kanterna kladdig. Supergott tyckte jag och mycket bättre än om den blivit supertorr. Hursomhelst skar mamma bort mittdelen och kvar blev en klaadig mjuk pepparkaka som vi frös in. I onsdags var ju moster och kusin hemma på fika och då tog jag fram pepparkakan och skar den i små bitar som jag toppade med vit chokladfrosting och ett hallon och vips så blev den misslyckade pepparkakan riktigt lyckad:)

Nu ska jag fortsätta skriva shoppinglista för imorgon bär det av till Göteborg!

Liten pärla

2010-12-03 13:17:26     Fashionlover    [ 3 kommentarer ]


En röd liten pärla från Asos, perfekt julklänning:)

Trött tjej

2010-12-03 12:41:31     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Äntligen helg!
Efter lite för lite sömn är jag ganska trött nu men det gör inget för nu är jag ju ledig tre dagar:) Jag sitter med min gosiga filt om mig och kollar på Bonde söker fru och dessutom har jag Eclipse på datorn:) Lina hjälpte mig ladda ner den igår så nu är jag riktigt glad måste jag säga. Min och Linas filmkväll igår var supermysig med tända ljus, godis och polarexpressen. Supermysig film som gav riktiga julkänslor.

 I morse var det massageprov och Lina tyckte det var jätteskönt så nu får jag hoppas på att läraren tyckte jag gjorde ett bra jobb också. Tänk att massagekursen är avslutad nu, det gick riktigt fort och kursen var riktigt rolig att läsa tycker jag:)

Ne, nu ska jag kolla vidare på vilka tjejer bönderna väljer;)

18 år:)

2010-12-02 13:25:17     A lot on my mind    [ 0 kommentarer ]




Igår fyllde jag 18, känns helt sjukt;) Dagen började med en massa fina paket. Blev verkligen jätteglad över alla:) Sen hade mamma dukat med rosa underlägg, dukat upp frukost med bageribröd och sen fick jag även en jättefin tårta, då kände jag mig faktiskt som en äkta liten prinsessa;) Satt där ett bra tag och riktigt njöt och tänkte..oh hjälp jag är ju 18 nu..roligt..konstigt..fast mest roligt ändå:D Hade kunnat sitta där hela dagen men skolan kunde jag ju inte missa bara för att det var min födelsedag så jag hoppade in i duschen, klädde på mig, kollade julkalendern och öppnade första luckan på chokladkalendern( Ja, jag vet att julkalendern kanske är för småbarn men det struntar jag i och vem tackar nej till lite choklad varje morgon;)). Sen blev det lite bråttom men tur då att jag hade en snäll pappa som skjutsade mig till skolan. Kom lite försent men det får man faktiskt göra på sin födelsedag tycker jag;) Dagen i skolan gick ganska fort fram till svenskan som är så sjuuukt tråkig och tar så sjuukt lång tid, haha! När jag sedan kom hem tog jag det mest lugnt och lite senare fick jag ännu en gång sitta ner vid det rosadukade bordet och äta carbonara, LOVE! Sen klockan sex kom moster och kusin med underbara paket och då fikade vi och mamma öppnade flaskan med det mousserande jordgubbsvinet, supergott och alkoholfritt:D

Ja, det var min dag lite kort och jag kommer minnas 1 december 2010 i hela mitt liv:D