Pepparkakshus

2010-11-30 13:48:34     Sweethome    [ 0 kommentarer ]





Äntligen!
Igår blev pepparkakshuset klart efter mycket knep och knåp. Det tog sin lilla tid och aatt limma ihop det var riktigt svårt, det lämnar jag över till mamma nästa år;) Det fick ta plats uppe på porslinsskåpet så nu har vi julstämning här hemma allt:)

Ikväll fortsätter julmyset med lussekattsbak..mums! Då ska julmysiken spelas hög här hemma och bakförklädet ska på...om jag hittar det annars är väl lite mjöliga kläder inte hela världen;)

Puss♥

Marshmallows

2010-11-30 12:13:31     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Hittade dessa på passionforbaking och jag tror allt att jag ska baka såna. Ser riktigt mumsigt ut måste jag säga och de är så fina!

Lagerhaus

2010-11-27 08:51:09     Sweethome    [ 0 kommentarer ]


Wihoo!
Fick reda på att Lagerhaus har öppnat i stan nu och det passar ju helt perfekt då jag ska till just stan idag. Hoppas jag hittar dedssa saker på bilden ovan, älskar verkligen glasskålen så man kan ju hoppas på att den är lika fin i verkligheten. Mamma hade varit på stan i veckan och hon sa att man inte känner igen sig för de har byggt om så mycket, tänk att lilla Jönköping blir stora Jönköping;)

Lindt

2010-11-27 08:23:40     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Denna vita chokladen smakade jag igår och jag trodde bara det var en helt vanlig chokladkula med vit choklad men det var det faktiskt inte. Inuti var det som en krämig, lite gräddig fyllning som var omsluten av ett lager ren vitchoklad. Haha, lite svårt att förklara;)
Betyg: 4/5

En tidig vintermorgon

2010-11-27 08:18:12     Music&movies    [ 1 kommentarer ]


God morgon!
Jag har sovit fyra timmar inatt och vaknade halv sex imorse. Helt tyst var det i huset så jag låg kvar under
mitt varma täcke en bra stund innan jag gick upp och satte på kaffe till mamma och pappa och gjorde iordning frukost. Jag skämmer bort mina föräldrare litee;) Igår hade mamma varit på konferens hela dagen och pappa hade haft en tuff dag på jobbet så jag lagade canelloni med kräftstjärtar, mozzarella, permesan och ostsås som jag gratinerade i ugnen. Blev riktigt smaskens och senare hade jag och mamma mys med filmen En julsaga och godis, älskar fredagsmys:)

Idag ska jag och pappa fixa  lite saker på stan sen ska jag hem och baka för i eftermiddag kommer farmor på lite en-dag-i-förskotts adventsfika och så ska vi fira mig lite för jag blir ju 18 på onsdag, halleluja..haha;) Känns riktigt konstigt måste jag säga:P

Hoppas ni får en fin lördag!

T G I F

2010-11-26 14:27:20     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Jiiiippiiiee!
Äntligen fredag och äntligen är både massageprovet och historiaprovet klart, phu!
Nu har jag räknat matte så är lite slut i huvudet om man säger så men nu ska jag bara slappa och ta det lugnt. Skulle kollat på polarexpressen igår med Lina men det blev inget med det så det får bli julfilm+mys idag istället;) Köpte Disneys en julsaga förra helgen och den ska sättas på ikväll tänkte jag, myys!

Och nu till en helt annan sak..varje gång man går in på Topshops hemsida startar ett vill-ha-begär men jag lyckas faktiskt motstå det;) Tur är väl det nnars vore jag pank:)

Årets Aladdinkampanj

2010-11-24 18:23:37     Allmänt    [ 1 kommentarer ]


Förra året skulle man rösta på sin favoritpralin och detta året så har Aladdin anordnat en ny kampanj där man ska rösta fram en pralintaktik. Alla var ganska roliga och det kommer visas tio stycken på TV som man kan välja mellan. Jag tycker nog att de två ovan var roligast fast jag kanske inte kör på någon av dessa taktiker själv;)

En doft av saffran

2010-11-23 15:38:41     Love for food    [ 1 kommentarer ]



Julmusik och adventsbak har min eftermiddag bestått av och jag bakade saffransmuffins med vitchoklad och mandelmassa i. Det doftade så gott när de kom ut ur ugnen och när mamma kom hem bjöd jag henne på glögg och mina muffins. De var riktigt goda och smakade riktigt juligt:)

Jag hann också börja dekorera pepparkakshuset och det tar lång tid. En sida har jag gjort hittills och det tog nästan en timme, tur då att jag är en riktig liten pysselälskare;)


En liten julklapp till mig kanske...

2010-11-22 16:40:31     Fashionlover    [ 2 kommentarer ]


Vill verkligen ha denna väskan från H&M, hoppas tomten ser detta;)

Julbak

2010-11-22 16:09:08     Love for food    [ 0 kommentarer ]




När jag och mamma var och handlade på konsum idag gick jag till musli/fling avdelningen för att köpa crunchy och då hittade jag ett litet julhäfte från kellogs med en massa gottigt att baka nu till advent. Pepparnötterna verkade vara som en liten mindre variant på cookies och julmuffinsen såg ut att vara riktigt goda. Det kanske blir någon eller några av dedssa recept på gottebordet i år;)

Morgonstund har guld i mun!

2010-11-21 10:16:56     Love for food    [ 1 kommentarer ]


Morsning!
Denna morgon vaknade jag tidigt och fällde upp sängen för att bara ligga och njuta av att det är helg lite. Sen tog jag mig upp till en sådär vintermörk övervåning med tända ljus och i köket stod en bunke och ett plättjärn framme för idag skulle det bli amerikanska pannkakor till frukost. Mamma dukade, jag blandade smeten och skärde lite banan, apelsin och tog fram frysta hallon. Tjugo minuter senare satte jag mig till ett dukat frukostbord med pannkakor, lönnsirap, florsocker, frukt och bär. Det var riktigt gott måste jag säga och man kan verkligen inte starta dagen på ett bättre sätt, morgonstund har guld i mun!

Jultryfflar

2010-11-18 16:47:04     Love for food    [ 1 kommentarer ]


Nu när julstämningen är här blir man ju så sugen på att baka och jag funderar på att göra dessa. Verkar så himla goda och för en vitchokladälskare som mig så kan det ju inte bli fel;)

Saffrans- och vitchokladtryffel
30 st
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1/2 g saffran
1 msk honung
florsocker

Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädde, honung och saffran och slå över chokladen. Rör om tills den har smält, och ställ sedan kallt tills den har stelnat tillräckligt för att du ska kunna rulla små kulor. Rulla kulorna i florsocker, och förvara kallt. Frys dem gärna en kort stund - en kvart eller så - så att de stelnar till, sen kan du ha dem i en burk i kylskåpet

Samhälle

2010-11-18 13:50:46     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Åh, vilken underbaring! Tyvärr fanns den inte i min storlek men om den hade gjort det så hade jag beställt hem den på en gång. Bustiern är från Topshop!

Fast lite för somrig var den kanske...det var ju faktiskt minusgrader i morse när jag gick till bussen. Idag började vi halv tio så jag tog 08.40 bussen och på den träffade jag Lina. Vi bestämde att hon ska komma hit på måndag och bada i jacuzzin där vi även ska kolla på Polarexpressen. Åh, tänk om det snöar då också, hoppas hoppas! Ska bara kolla med pappa så att tv:n i jacuzzin funkar för när jag lovade min kusin på lovet att hon kunde komma och bada var allt avstängt, otur! Jaja, när jag kom till skolan hade vi samhälle och sen slutade jag. Då åkte jag hem igen och nu har jag suttit och jobbat med en samhällsuppgift vi fick och jag önskar att jag kunde säga att jag var klar men den var ganska svår så det kommer nog ta någon dag till, tyvärr:(

Haha, känner att detta blev ett väldigt ointressant inlägg men men så är det ibland;)

Det är tanken som räknas..

2010-11-16 16:06:05     Love for food    [ 0 kommentarer ]


..så varför inte piffa till maten lite;)

Nu ska jag iallafall bege mig till frissan så önska mig lycka till:)

Levande begravd

2010-11-15 18:15:00     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Hejsan:)
Här sitter en tjej med en ond mage och ett styck bultande huvud:( Badade balja för  en stund sen och det brukar alltid hjälpa men inte denna gången. Jaja, jag ska inte klaga för jag är inte febrig iallafall:) När jag kom hem från skolan innan idag pluggade jag lite till vårt prov i massage och sen satte jag på den nya Beckfilmen som jag hyrde  förra veckan, toppenbra ju! När filmen nästan var slut tyckte jag att den hade varit lite förutsägbar men då vände allt och slutet var såå spännande, jag älskar verkligen Beckfilmerna.

Sen måste jag bara säga att min mammas ostpajer är to die for;)

Slappisdag

2010-11-14 13:38:03     Allmänt    [ 2 kommentarer ]



Oj, vilken slappisdag det blev idag!
Klockan är snart två och jag har inte hunnit med något...eller jo jag har övat lite till provet i massage och lite till svensk uppsaten men annars nada! Bara en massa ta-hand-om-mig-själv-saker har gjorts som duschat, målat naglarna, bloggat, kollat på bilderna från Spanien och sen så har jag ju faktiskt städat  LITE också..pluspoäng till mig där;)

Vad gör ni idag?

Jul på Liseberg

2010-11-14 09:29:53     Allmänt    [ 1 kommentarer ]


God morgon!
Nu har jag precis avnjutit en supergod frukost, varm choklad är bara för gott:) Snart skka jag öva lite inför svenska uppsatsen men först tänkte jag berätta lite om min gårdag. Egentligen är det ju Fars dag idag men vi firade den igår och det var myspysigt. Tidigt på morgonen bar det av till Göteborg för lite shopping och jag inhandlade en mössa, alltid nått iallafall;) Det var julstämning i heela Nordstan och man blev varm i hela kroppen. När vi gått där några timmmar hämtade vi upp bror och sen bjöd vi vår kära pappa på restaurang, Vino pasta in my heart säger jag bara, älskar deras carbonara! Där satt vi och mös och pratade men efter en stund var bror tvungen att plugga så då åkte jag, mamma och pappa vidare till Jul på Liseberg, åh vad mysigt! En massa små söta bodar där man fick smaka fudge, glögg, ostkaka och en massa annat. Tyvärr började det regna efter ett tag och då bestämde  vi oss för att åka hemmåt. En riktigt lyckad dag iallafall och jag hoppas min pappa blev glad:)

Puss

Mys med Lina

2010-11-12 13:29:12     Allmänt    [ 0 kommentarer ]

Igår kände man sig lite deppig men idag är jag glaad för jag ska träffa Lina;) Vi ska hitta på något riktigt kul men vad det blir vet jag inte än^^ Tänkte även passa på att påminna er om att det är Fars dag på söndag och det får man ju inte missa. Vi firar pappa imon istället för då bär det av till Göteborg för att shoppa, äta på favvorestaurange, träffa bror och ha det supermysigt. Jag älskar verkligen Göteborg och nu när det är julstämning i affärerna är det ju bara för mysigt. Jag hoppas på att hitta en hel del saker, bland annat nya vantar och en ny mössa. Kanske vore vantarna ovan från Topshop något för mig;)

Puss

Harry potter and the deathly hallows

2010-11-08 18:42:30     Allmänt    [ 6 kommentarer ]


Jippie, jag fick precis ett sms av Mirre och nu är det bokat och klart. Den 19:e ska vi gå på den nya Harry potter filmen och jag längtar såå..ÄLSKAR harry potter filmerna!

Hallongröt

2010-11-08 12:35:21     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Naminami!
Jag tycker havregrynsgröt mättar och man blir så varm i kroppen. På brukar jag ha hallon, sylt och ibland päron eller jordgubbar. Det blir så mycket godare med bär på gröten och igår hittade jag även gröt med torkade hallon i. Den var så himla god! Så om ni inte testat så gör det;) 

Glögg

2010-11-07 18:40:17     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Nu har mamma och pappa kommit hem så efter maten idag åkte jag och pappsen och handlade. Det fanns säkert tio glöggsorter att välja mellan och efter många om och men blev det äppelmusten från Kullamust. Väl hemma testade jag denna och den var okej men mamma köpte en mycket godare förra året på Olgas hus och det ska hon göra i år också:) MEN flaskan var ju jättefin så som betyg får den nog 3/5 iallafall;)

Julinlägg nummer 3

2010-11-06 14:47:20     Tips & inspiration    [ 1 kommentarer ]


Julinläggen fortsätter, haha^^
Jag har precis varit och handlat lite och hittade allt lite juliga saker. Sandwich pepparkaka, saffransgifflar och en jultidning fick följa med mig hem och jag ska faktiskt ta och kolla lite i tidningen nu. Jag tänkte köpa glögg också men det skulle bli så tungt så det får vi ta imorgon när mamma och pappa kommit hem. Tänk att jag inte sett dem nu på 4 dagar...inte så mycket kanske men jag saknar dem♥

Blod överallt

2010-11-05 16:51:05     Inredning    [ 1 kommentarer ]


Jul, jul, strålande jul....ååh vad jag längtar. Julinlägg nummer två då och dessa underbara saker från Fröken fräken vill man ju så gärna ha. Skålen längst ner till  höger har jag önskat mig i födelsedagspresent och sen får man ju se vad tomten kommer med också^^

Nog med julprat nu ska jag berätta vad som hände för en liten stund sen. Där står jag och gör sallad till maten och gurkan ska ju skivas med osthyvel för då blir den ju såå mycket godare. Det var riktigt svårt att skiva för gurkan hade mjuknat lite så jag tog i mer och mer och oops så satt helt plötsligt osthyveln i tummen. Det SPRUTADE blod och jag fick panik då jag är ensam hemma. Letade i badrummet....inga plåster...blod över hela golvet..PANIK!! Ringer mamma och stackarn blev ju jätteorolig men sa att vi hade småplåster som man använder när man syr igen ett jack så dessa tog jag och satte på min tumme..papper över det och sen tejp till sist. Nu blöder det inte längre men det pulserar och gör ont:(

Snart ska jag och min tumme ner till stan iallafall och där ska jag träffa fina Mirre för att ta en fika och småprata lite, myys:) Det är jag faktiskt värd;)

Hemma i kylan

2010-11-04 15:20:13     Fashionlover    [ 1 kommentarer ]


Brr, nu är jag hemma i kalla Sverige igen. veckan i Spanien har varit underbar och välbehövlig. Nu är jag lite utvilad och lite brun så jag ska inte klaga;) Redan när jag åkte till Spanien började julkänslorna komma, ja ni hörde rätt. Knasig flicka är jag men sitter och lyssnar på Emd:s Välkommen hem, kollar i en tidning med julinspiration och längtar så in i tills december månad är här. Det är nog den bästa månad på året...jag fyller ju år då;) Haha, nej men för det första är det så himla mysigt när det är riktigt mörkt ute och man får sitta inne och tända ljus, för det andra är julkalendern alltid lika mysig och jag växer aldrig ifrån den. Dessutom är advent, julbak, julmusik, julklappar, julskyltning och ALLT som har med julen att göra helt underbart. Gaah, vad jag längtar!

Nu → städa !!!!!