Passion4baking

2010-09-29 16:05:58     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Älskar denna bloggen!
Passionforbaking trodde jag var en blogg med bara bakverk från början men efter att ha kikat in såg jag att den innehöll mycket mer än så. Tips på goda frukostar, middagar och såklart sötsaker också. Bloggen är dansk tror jag och tjejen som driver bloggen heter Manuela.

Puss

Syster lycklig

2010-09-27 17:00:55     Inredning    [ 0 kommentarer ]


Hej och godnatt!
Ja, jag skulle vilja sova nu men gör jag det så somnar jag inte ikväll så här gäller det att hålla ögonen öppna;) Jag sitter här och försöker skriva ner lite om Tabergs historia då vi arbetar med det i skolan. Min moster hade lite böcker hemma om Taberg som min kusin kom hit med tidigare idag så nu försöker jag hitta fakta i dem men det är lite svårt..

Tänk att det bara är ca 2 månader kvar tills jag fyller 18, sjukt! Kanske skulle önska mig något av det på bilden ovan:) 

Hang with me

2010-09-26 18:00:26     Tips & inspiration    [ 0 kommentarer ]


LOVE

Martha stewart

2010-09-19 13:22:28     Love for food    [ 1 kommentarer ]


Söndagslunchen ligger i magen och mamma och pappa har precis åkt iväg för att rösta. Även bror har varit iväg och röstat idag och ringde för en stund sen för att berätta vad han röstade på. Den enda i vår familj som inte får rösta är lilla jag för jag är ju inte 18. Om jag ska vara helt ärlig så gör det mig inget då jag inte är så värst insatt men jag vet att jag skulle rösta på alliansen. Kanske moderaterna, kristdemokraterna eller folkpartiet...det låter ju ganska bra iallafall;)

Gårdagen spenderades som jag skrev i soffan och jag rörde mig knappt på hela dagen. På kvällen fick jag lite huvudvärk för när man legat i samma rum en hel dag känns det som man andas in oren luft på nått sätt. Kanske höll syret på att ta slut, haha^^

Nu till rubriken. Jag tycker Martha Stewart har så fina matbilder på sin hemsida MEN det är synd att recepten står på engelska och att hon använder mått som pound, a cup of o.sv. Kanske går det översätta recepten på google translate, det är iallafall värt ett försök;)

Me

2010-09-19 13:10:30     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


I can only be me:)

Lyxlagat

2010-09-18 13:48:25     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Hej igen!
Känner mig jättekonstig i hela kroppen. Igår mådde jag illa hela dagen och när klockan var åtta orkade jag inte hålla ögonen öppna längre så jag la mig i sängen och först orkade jag inte ta av mig varken kläderna eller överkastet men när mamma kom in var jag tvugnen:P Somnade direkt och vaknade upp i morse och kände mig ganska utvilad men nu mår jag dåligt igen:( Skulle åkt till stan i förmiddags men jag orkade verkligen inte och nu borde jag ge mig ut och övningsköra men det orkar jag inte heller. Nej, det får bli en dag med vila, bad, lugn musik och film.

Just det ja..i onsdags var vi tjejer hemma hos mig och lagade lite mat till projektarbetet då vi gör en kokbok. Visst ser det smarrigt ut;) Mamma och jag hade tjejmys igår och då gjordes denna rätten igen, superdupergott!



Bags

2010-09-18 13:21:47     Fashionlover    [ 1 kommentarer ]


Dessa väskor från HM tycker jag är jättefina. Funderar på att beställa hem den till höger då min nuvarande skolväska är sönder.

Pajen blev helt paj

2010-09-13 17:45:57     Love for food    [ 1 kommentarer ]


Haha, på onsdag ska vi göra blåbärspaj till vårt projektarbete och då vet jag hur vi INTE ska göra. Brukar alltid använda åhlens hårda muffinsformar som är såå söta och passar perfekt till små pajer. Tyvärr hade vi inte dem hemma förra helgen så det fick bli vanliga muffinsformar och de förföll lite om man säger så;) Gott var det iallafall:)

Götlaborg

2010-09-12 15:37:36     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Hejsan!
Jag kanske är en periodare ändå som Mirre sa när det kommer till bloggen. Ibland är jag jättesugen på att blogga men ibland är jag det inte alls. Nu var jag det så jag tänkte berätta lite om min dag. Även att jag bara sov tre timmar inatt vaknade jag av alarmet klockan sju och då kände mig då som en liten piggelin. Efter frukost gick bilen mot Göteborg för shopping, träffa bror och kolla på hans nya lägenhet och tillsist restaurangbesök. Jag hittade faktiskt inget idag men det var inte jättekonstigt då vi bara hade en timme på oss. Efter det åkte vi som sagt till brors lägenhet och hämtade honom. Bilen gick vidare till Vino pasta som är vår favoritrestaurang i Göteborg. Det är en liten italiensk restaurang med lady och luffsen stuk och jag åt en gudagod carbonara, MUMS!

Det var min dag hittills! Hur har er fredag och lördag varit?

Boots

2010-09-09 17:18:06     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Jag behöver verkligen nya skor för de börjar bli ganska kallt att vara ute i mina ballerina. Visst de är sköna men fötterna blir lite väl kalla:P De på bilden ovan är från topshop och är riktigt snygga tycker jag:) 

R I C E

2010-09-07 18:47:17     Inredning    [ 0 kommentarer ]


Jag hade så gärna velat ha en ugnsform från rice. Tänk att göra lasagne eller andra fina gratänger i. Synd bara att de är så dyra men vem vet, jag kanske lyckas övertala mamma;)

Tre-rätters

2010-09-07 17:37:53     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]



HEJ!
Nu var det ett tag sen jag skrev här i bloggen men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Imorgon väntar en dag med matteprov vilket inte är så kul men desto roligare blir det efter skolan när vi ska hem till Anni och laga en meny till vårt projektarbete. Det är en meny till fliken "Tjejmiddag" och såhär kommer menyn se ut:
♥ Förrätt: Kantarelltoast
♥ Varmrätt: Baconlindad kycklingfilé med risotto
♥ Dessert: Gino

Just nu önskar jag att jag hade en annan skolväska och en varmare jacka för det börjar faktiskt bli kallt ute och dragkedjan på min väska är jättejobbig. Älskar sakerna från topshop på bilden ovan:)

Beautiful

2010-09-03 14:34:17     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]

från topshop

VILL HA DENNA!!!

K O K B O K E N

2010-09-03 14:06:08     Love for food    [ 0 kommentarer ]


T G I F !
Idag orkade jag gå till skolan men dagen blev kort. På morgonen hade vi massage vilket är så kul och efter det träffade jag Anni, Bella och Mirre i matsalen för att prata om vårt projektarbete. Vi ska göra en kokbok och det ska bli riktigt kul. En av kategorierna ska vara Tjejkväll där vi har fyra olika menyer med förrätt, varmrätt och dessert. Alla hade med sig olika recept och på ett elller annat sätt lyckades vi bestämma rätter till alla fyra menyerna, duktigt tjejer;) Jag fick med några av mina rätter bland annat glassfyllda citroner:)

I'm still home

2010-09-02 15:18:05     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Halloj igen!
Som ni säkert redan vet har jag varit hemma denna veckan pågrund av en dum förkylning och hemsk huvudverk. Så vad har jag gjort här hemma? Jo jag har läst veckorevyn, sovit, ätit himmelska crepes med gräddstuvade kantareller och riven ost, räknat matte, kollat på Johan Falk...ja det var nog allt. I måndags hade jag så sjukt ont i halsen att jag mådde illa och vad kunde då vara bättre än kantarellcrepsen;)

Love♥

2010-09-01 15:43:17     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Nu har mitt nya iphoneskal kommit och visst är det fint?! Jag älskar det och det skyddar verkligen. Medskickat fick jag även en tunn plastskiva att sätta på mobilens framsida så nu ska det inte bli några repor på min iphone;)

Autum is here

2010-09-01 11:44:14     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Glad höst!
Ja, det kan man faktiskt säga nu eftersom det är 1 september nu. Jag är en sommarmänniska men hösten är faktiskt mysig och det är mycket bättre att vara sjuk när det är höst än om det hade varit sommar;) Nu när det börjar bli kallare så behöver jag faktiskt shoppa lite nytt. Detta på bilden ovan skulle jag verkligen vilja ha men är det inte för dyrt så finns det inte i min storlek o.s.v. Alltd är det något som kommer i vägen!

Hoppas ni får en fin höstdag!
Puss