Bakad potatis

2010-05-31 16:55:03     Love for food    [ 6 kommentarer ]



När mamma kom hem satte vi in två bakpotatisar i ugnen som fick vara inne i en timme. Under tiden stod jag och värmde mig där luften kom ut från ugnen och sen gjorde jag sallad. När bakpotatisarna var klara åt vi dem med pappas räkor och räksallad...MUMS!
Puss♥

God morgon

2010-05-31 08:41:55     Allmänt    [ 0 kommentarer ]

Idag är jag ledig:D
Jag känner verkligen hur hjärnan inte orkar plugga mer occh jag får huvudvärk efter bara 40 minuters plugg. Vi har kemiprov på torsdag och jag började plugga i fredags men har kanske bara pluggat en halvtimme varje dag och orkar inte plugga mer idag så det blir till att vara koncentrerad imon på lektionen då vi har kemi.

Annars tycker jag man blir så glad av att höra allt fågelkvitter och veta att snart är det sommarmånad. Om jag orkar idag så ska jag åka ner till stan och köpa nya nagellack från Depend. Gick in på deras hemsida igår och hittade två som jag föll för...ljusa pastellfärger är bara för fint^^

Hoppas ni får en superhärlig dag!
Puss

Snart sommarmånad

2010-05-30 14:37:54     Fashionlover    [ 2 kommentarer ]

sommarprylar♥
Oj, det är den 30:e maj idag och det betyder att det snart är juni=sommarmånad:D Men hallå vädret nu måste du skärpa till dig^^ Annars var jag helt slut igårkväll och längtade efter sängen hela eftermiddagen. Somnade nästan direkt när jag gick och la mig och har sovit 11 timmar inatt så nu känner jag mig riktigt utsövd:) Dessutom är vi lediga imorgon och på onsdag har vi studiedag så denna vecka blir ganska slapp. Fast jag kommer behöva plugga kemi dessa dagar vilket inte är lika kul;)

Morsdag

2010-05-29 18:43:45     Allmänt    [ 1 kommentarer ]


Heej!
Vilken underbar fredag och lördag jag har haft!
Igår slutade vi tidigt och då åkte jag hem en stund och sen bar det av ner till marknaden och till Lina och hennes kompisar:) Jag hittade ett par supersöta gummistövlar som jag jättegärna vill ha men jag köpte dem inte:/ Har alltid så svårt att bestämma mig och hittar på massa orsaker till varför jag inte ska köpa dem " De kommer säkert aldrig användas", "Jag behöver inga" osv. När vi gått en stund på marknaden satte vi oss på ett café och började planera vår tripp till Göteborg, wieee vad det kommer bli kul!

Eftersom mamma och pappa är borta på pappas kusinträff imon firade vi morsdag idag istället så imorse gjorde jag iordning frukost på sängen till mamma, mig och pappa. Mammas ost skärde jag till hjärtan och så sjöng jag, pappa och Jeppe var också med fast i högtalaren på mobilen, haha^^ Sen fick hon paket. Jag hade köpt en supersöt vattenkanna på IEMS och en jättefin marmelad från Kahls och sen hade jag bokat bord på en restaurang på Visingsö. Hon har pratat i flera veckor om att ta båten över till Visingsö och idag blev det av;) Hihi, jag fick också en liten present av mamma i Gränna. Téet var supergott verkligen och visst var det en fin förpackning?:)

Nu blev det ett långt inlägg^^
Hoppas ni får en fin kväll!
Puss♥

Kate Moss

2010-05-26 18:37:23     Fashionlover    [ 1 kommentarer ]



Hej igen!
Det blev lite stressigt i förra inlägget då jag var fick hjälp av Jeppe med fysiken via telefon^^ Hursomhelst så har jag hunnit varva ner nu och kikat runt lite här på datorn. Gick in på Topshops hemsida och såg att Kate Moss släppt sin sommarkollektion så jag plockade ut några plagg med ljusa fina färger och knopade ihop ett collage, hope you like it!

Till imorgon har jag gjort en liten lista på vad jag ska göra och det är bäst att jag skriver ner den även här så kommer jag garanterat ihåg den;)

Plugga fysik
Be om provomfattning till kemiprovet
♥Ta bussen ttill skolan 8.40
♥Klura ut vad jag ska köpa till mammsen i morsdagspresent

Det var nog allt!
Puss♥

F L O W E R S

2010-05-26 16:57:20     Foto    [ 1 kommentarer ]


Åh, rosa träd är bara för fina. Körsbärsträd är ju helt underbara men ett magnoliaträd slår allt. Mamma har alltid velat ha ett magnoliaträd och fick ett på förra årets morsdag men vi sa att vi skulle köpa ett när man kunde plantera det och allt. Vi har fortfarande inte köpt något men i sommar blir det nog av, det var faktiskt mamma som ville vänta^^

Nu ska jag ring Jeppe!
Puss

Matte

2010-05-25 15:17:32     Allmänt    [ 1 kommentarer ]

Jag höll på att somna när Lina sminkade mig i fredags, haha^^ Det var så skönt och jag var så trött:P

Hallojjsan!
Magontet håller i sig men jag lyckades ta mig till skolan och skriva nationella. Satt mest och tänkte på att det gjorde ont i magen och att jag inte kunde konsentrera mig men nu har jag det gjort iallafall och det är
U N D E R B A R T!!!

Puss

It hurts

2010-05-24 18:59:11     Fashionlover    [ 1 kommentarer ]


LOVE!
Sommarfärger, somriga kläder, somrigt väder och...topshop såklart, DET gillar jag^^ Arbetar fortfarande i Picasa när jag gör mina collage men tänkte ta tag i photoshop och lära mig det i sommar, det får helt enkelt bli mitt sommarprojekt.

ONT I MAGEN har jag också och jag ligger just nu ihopkrupen till en liten boll i min soffa i hopp om att det ska bli bättre. Tyvärr verkar det inte försvinna och jag hoppas att jag får må lite bättre imon än jag gjort idag i skolan för i morgon har vi MaC nationella och då måste jag vara tipptopp;) Vill bara få det gjort nu^^

Puss♥

Dop

2010-05-23 11:25:11     Allmänt    [ 1 kommentarer ]

tröja:hm, kjol:hm, rosett i håret:hm

Hejsan hoppsan!
Dopet igår var väldigt lyckat måste jag säga. 26 grader varmt var det och lilla Ines skrek inte alls mycket^^ Det var så kul att träffa kusinerna och min älskade bror. Vi taggar rejält nu inför kryssningen och ska ta jättemycket bilder med min systemkamera:)

Min bror kan flyga!!!!
Puss

You made my day

2010-05-21 19:32:07     Allmänt    [ 0 kommentarer ]

Dessa underbara tjejer gjorde att min eftermiddag blev toppen!

Äntligen fredag!
Jag är nästan klar med allt inför dopet imon men måste lägga fram vad jag ska ha på mig också. Klockan halv nio imon bär det av till Göteborg där lilla Ines ska döpas♥

Vilken dag det har varit idag! Dagen började med biologilabb och denna dag har jag fasat för LÄNGE. Vi skulle nämligen dissikera en mink och först tänkte jag " men jag är ju en liten tuffing". Haha, tydligen inte. Jag skulle börja klippa i minken men klarade bara inte göra det och doften var bara för hemsk. Istället satt jag två meter ifrån hela labben, usch vad hemskt! Efter biologi labben var det kemilabb och därefter mat. Jag kunde bara tänka mink, mink, mink och maten såg verkligen ut som MINK! Stekt kyckling var det egentligen men det såg det INTE ut som. Tillsist var det dags för biologiprov och det kändes bra:) Efter skolan åkte jag och fikade med finaste Lina och Lovisa och sen åkte vi hem till mig och fotade lite:)

Puss♥

Brödbak

2010-05-19 14:51:15     Love for food    [ 6 kommentarer ]


Dessa är så himla goda! Mamma har bakat dem sen jag föddes och de är inte så svåra att göra:)

Ingredienser:
20-30st
0,5 dl mjölk
2,5 koppar havregryn
♥Detta ska svällas över natten.

50 g jäst
0,75 dl socker
150 g smör
1 liter vatten

Gör såhär:
Smält smör och rör sedan i socker+mjöl+salt+smulad jäst+blandningen med havregryn. Arbeta samman degen och baka sedan ut 0,5-1 cm tjockt. Låt bullarna jäsa i en och en halv timme och sätt sedan in dem i ugnen i 10 min.

Ät och njut!
Puss

Make up store

2010-05-18 19:27:09     Allmänt    [ 0 kommentarer ]

Yihoo!!!
Äntligen kan jag koppla bort spanskan en aning. Det enda som är kvar är muntliga nationella men vår lärare har redan haft betygsamtal och vi fick ledigt två spanskalektioner framöver. OOH, vad härligt!

Annars har denna dag varit lång och jag var lite småtrött när jag kom hem och frusen som jag var hoppade jag i badet efter maten. Är  det bara inte för härligt med ett varmt bad när man själv är kall?! Det var 37 grader i baljan så bara efter en kort stund blev jag varm och kunde hoppa upp igen:)

Och nu till en helt annan sak. Jag skulle så gärna vilja hitta lite fint smink att kunna använda bland annat när jag fotar. Klickade in mig på make up stores hemsida och hittade en hel del men det var så dyrt! Aja, får se hur det blir med den saken^^

Ha en fin kväll!
Puss♥

Long day

2010-05-17 15:55:38     Allmänt    [ 3 kommentarer ]

Äntligen hemma!
Det var en lång dag idag men nu är den äntligen över. Anni fyllde 18 och Bella hade köpt kladdkaka till henne som hon fick smaska på på matten,fuskigt^^

Nu ska jag hoppa i badet.
Puss

Min egen pajgömma

2010-05-15 14:26:52     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Idag bjöd jag på fika och bakade en helt underbar pajgrotta och serverade himmelsk vaniljsås till det. Mamma sa minst tio gånger "ååh, vad gott" och det var det verkligen. Ja tror faktiskt att jag lagt ut receptet tidigare här i bloggen så det är ju inte hemligt egentligen men jag har kommit på det själv^^

Just nu sitter jag och lyssnar på Timoteijs nya låtar, jättebra låter som man blir glad av! Slår vad om att de kommer spelas hela sommaren lång:)

Puss

Dopkortet

2010-05-15 13:00:22     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Nästa helg ska jag gå på dop och vi har köpt paket och jag har gjort dopkortet. Det blev detta ovan. Lite pilligt allt men jag är nöjd^^ Nu gäller det bara att hoppas att lilla Ines blir glad också. Haha, hon har nog ingen uppfattning om vad som är fint eller inte men jag får väl hoppas att färgerna gör henne glad;)

Igår kollade jag på den nya Wallanderfilmen och jag måste säga att det var en stor besvikelse. Nehepp, tummen ner för Wallander och tummen upp för Beck. De ska ju komma ut med en ny film snart på bio. Gissa vem som ska gå på den;)

Puss♥

Little me

2010-05-14 09:21:13     Foto    [ 0 kommentarer ]



Hellu^^
Äntligen fredag och snart skajga och mamma åka nrr till stan till Karin Westers och köpa mer färgpennor:) Efter det ska vi nog handla lite tror jag. Har alltid tyckt att det är mysigt att hänga med och handla och grejja så mig gör det inget;)

Kom på nu på morgonen att jag väldigt gärna skulle vilja bli fotograf...verkar vara så sjukt kul. Får se och mitt intresse ökar ännu mer nu när jag ska börja på skolans fotokurs..hoppas!

Puss 


Plugg

2010-05-13 13:19:50     Fashionlover    [ 3 kommentarer ]


Vilken underbar klänning!
Tänk till ett par höga klackar och med en skinnjacka över plus några tuffa ringar i sommar...fiint!

Annars är jag en liten nöjd tjej nu efter att ha pluggat 2 och en halv timme i morse om inte mer. Jag har alltid pluggat väldigt effektiv och i lite kortare intervaller så behöver jag ens säga att jag var aningens trött när jag var klar^^ Sammanfattade biologin genom att skriva små frågor till mig själv med lååånga svar. Gjorde alltid så när jag var yngre eller så gjorde jag mindmaps eller vad det heter:P

Vad ska ni hitta på idag?
Puss♥

V E C K O R E V Y N ♥

2010-05-12 16:33:57     Allmänt    [ 0 kommentarer ]

Urk vilket väder!
Jag tänker krypa under filten med min nya veckorevyn, en kopp te och tända lite ljus...mys! Annars har det varit en lite extra lugn dag för mig idag och det är underbart med ett "lill-lov". Det passade perfekt nu efter ett prov i måndags och tre i tisdags(spanska nationella).

Nu ska jag hämta en kopp rött jordgubbste^^
Puss♥

D O P

2010-05-10 18:52:17     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Den 22 maj ska jag på dop till kusinen och det är en iten flicka som döps. Mamma hittade ett par ursöta rosa speedosbadtrosor och sen ska vi köpa majas sångbok och och cd:n till det. Jag fick uppgiften att göra ett dopkort och jag har börjat lite med det påbilden ovan men jag vet inte riktigt om jag är nöjd än. Hade egentligen velat få in något mer men jag har ju ett tag att tänka också. Har ni några tips?

Puss♥ 

Santa Maria

2010-05-09 17:21:25     Love for food    [ 0 kommentarer ]


MUMS!
Dessa bilder får mig att längta till Thailand och till Gran Canaria. På det hotellet vi bor på så finns en supermysig liten indisk restaurang som har världens godaste Tikka Masala, åh det skulle inte sitta helt fel nu^^ Ibland kan man bli jättesugen på något helt annat än svensk husmanskost, något från någon helt annan matkultur. Jag kände lite av den känslan så jag kikade in på Santa Maria och hittade en massa gosa recept (har ju inte testat än men de såg ut att vara goda, eller hur?!).

Nehepp, nu ska jag bege mig till soffan för Grey´s anatomy har börjat och om en och en halv timme är det Gossip girl. Jag gillar mina tv-söndagar^^

Puss♥

Feelings

2010-05-08 15:59:57     Fashionlover    [ 7 kommentarer ]


Hej igen!
Här kommer det utlovade collaget som jag pillade ihop innan idag. Jag känner att det behövs extra mycket vårkänslor här i bloggen nu när det är så dåligt väder ute. Jag som trodde att våren var här och att sommaren var påväg:/ Guess not!!

Puss 

Smile all day long

2010-05-08 14:46:51     Allmänt    [ 0 kommentarer ]

Hej, de va länge sen^^
Jag får helt enkelt skylla på våra lärare som dränker oss i prov. Jag hade hellre gjort annat än plugga men nu är det som det är^^ Dagen började med att jag fällde upp sängen tidigt på morgonen och förökte banka in lite biologi i min hjärna. Där blev jag sittandes en liten stund och det var faktiskt ganska mysigt att sittligga under ett varmt täcke och plugga, bättre än att plugga i en kall skola iallafall;) Efter åt jag frukost och sedan skrev jag en liten berättelse på spanska för att träna lite inför uppsatsen som vi har på tisdag. Tänk att efter tisdag kommer jag kommer det kännas som spanskan är över för då är nationella gjort, lovely^^

Nu ska jag pilla färdigt med ett collage som jag lägger upp när det är klart:)
Puss♥

H A P P Y

2010-05-01 19:25:23     Allmänt    [ 9 kommentarer ]

Såhär kul har jag haft idag;)