Längtan

2011-10-15 14:30:41     Allmänt    [ 1 kommentarer ]


Om 10 dagar tar jag och packar väskan för en underbar resa till Spanien. Det ska bli så härligt och i år följer finisen Lina med, det blir MYCKET bra:) Denna bilden är från förra året på Anfi när jag avnjöt världens godaste hemmagjorda pasta, MUMS. Ser så nöjd ut på denna bilden tycker jag, härlig känsla!

Doughnut holes

2011-10-15 11:34:45     Allmänt    [ 0 kommentarer ]Nu börjar jag allt längta efter julen och Jul på liseberg. Förra året vi var där fanns goda doughnutholes som man fick i fina papperstrutar. De lukar ljuvligt och varför inte göra en liten omgång av dessa godingar hemma? Jag testade och resultatet blev mycket gott!

Doughnut holes♥

100 g smör
2½ dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
7 dl vetemjöl

ca 1 liter rapsolja till fritering och strösocker till garnering

Smält smöret och värm tillsammans med mjölken tills blandningen är ljummen. Smula ner jästen och lös den i blandningen. Rör ner socker, salt, ägg och vetemjöl och arbeta samman till en jämn, kladdig deg. Jäs under duk i cirka en halvtimme. Dela degen i små bitar och rulla dem till runda bollar – som köttbullar i storlek ungefär. Jäs i ytterligare 20 minuter under duk. Hetta upp rapsoljan i en stor traktörpanna (använd en termometer för att se till att den håller sig under 180 grader) och fritera bollarna i cirka en minut och vänd dem så att de får färg runt om. Låt dem rinna av på hushållspapper och rulla i strösocker.

Egna fina strutar gör man lätt genom att rulla av pråligt tårtpapper.