Baka baka liten syltkaka

2011-03-30 17:45:34     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Vad är egentligen godare en syltkakor? Kanske är det bara smaken men jag tror barndomsminnena spelar in. Jag glömmar aldrig sommrarna vid Åsasjön när man hade med sig picknickkorg och filt. I picknickkorgen låg såklart syltkakor♥

Dress

2011-03-27 09:45:20     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Morsning! Ni har väl ställt om klockan?:)
Igår var jag i Göteborg och letade studentklänning men det var lite svårt så nu har jag bestämt mig för att sy upp en istället. Den ska se ut ungefär som den på bilden ovan men vara kort och sluta där modellens händer slutar ungefär. Nu gäller det bara att hitta en sömmerska som tror sig kunna sy en sån här klänning, lite svårt kanske?

Framtiden

2011-03-25 14:40:07     A lot on my mind    [ 1 kommentarer ]

Här sitter jag och funderar över min framtid. Som liten hade jag en dröm och det var att bli stjärna eller närmare bestämt tennisstjärna. Jag var den lilla tjejen som kämpade som en tok på banan. De andra tjejerna var starka och musklade och borde vunnit överlägset. Men med mina snabba ben, bollsäkerhet och vilja av stål tog jag mig snabbt fram och fick vara med i landslaget. Det var DÅ allt blev mer på allvar och helt plötsligt spelade jag inte bara för att det var roligt, nej nu hade jag krav på mig och när man är 12 år är denna press lite svår att hantera. Som 14 år var jag som bäst men jag mådde som sämst. Tävlingar varje helg och hård press från landslagstränarna som tyckte jag var för liten och för klen. Det tog ganska hårt på en då 13-årings självförtroende men jag fortsatte och på sommaren började det ge ännu mer resultat. Jag skulle få åka på EM och mycket stod på spel men då valde de en annan tjej framför mig även att de redan lovat och gett mig platsen, det gör lite ont än idag! Man kan säga att det var lite droppen. Mycket hände efter det som jag inte vill skriva om här i bloggen. Det jag vill få fram är att som 12-åring trodde jag att jag visste hur min framtid skulle se ut och oj så fel jag hade.


Här är jag 11 år tror jag och och allvaret hade precis börjat men tennis var fortfarande livet tyckte jag;)

Här sitter jag idag istället och tar snart studenten. Jag vet att jag hade kunnat göra så mycket bättre ifrån mig i skolan under gymnasiet men orken har inte riktigt funnits där och den andra drömmen om att bli läkare är borta.

Mamma hjälpte mig istället att öppna upp ögonen för något helt annat idag. I Göteborg finns en privatskola som har en utbildning till hudterapeut på ett år. När mamma berättade hur allt fungerade där var det något i mig som sa " Det passar mig". Man är en grupp tjejer som pluggar hårt tillsammans och det är säkert riktigt tufft men jag tror jag klarar det. Så ser tankarna ut idag men vem vet var morgondagen har att erbjuda...


Sunny day

2011-03-24 14:00:57     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Underbar topp som gärna får bli min;) Till ett par jeansshorts i sommar är den perfekt!

Annars har det varit en lugn dag för min del idag men kramperna i magen är tillbaka så ska försöka ta mig ut och gå lite, det ska tydligen vara bra! Imorgon är det fredag och då vill man ju vara pigg. Än så länge har jag inget planerat men en hemmakväll är ju inte helt fel heller. Pappa och jag var och köpte en bluerayspelare igår för min dvd har varit helt paj i ett halvår nu. Sen köpte jag ett usb- minne så att jag kan se nerladdade filmer från datorn på min TV, great;) På lördag åker jag till Göteborg och hoppas på att hitta balskor och lite andra saker inför bal och student, längtar!!!

Vårväder

2011-03-22 12:44:25     A lot on my mind    [ 0 kommentarer ]
Dagens positiva:

♥ Det är vår ute och framförallt är det vaaarmt!
♥ Ikväll kommer efterlängtade bror hem men bara över natten;)
♥ Pappa ska grilla idag, mums så gott!
♥ Är lite baksugen så ska nog göra cheesecake eller mina underbara ploppkakor:)

Dagens negativa:

♥ Magen värker igen:(:(:(
♥ Min buss går bara en gång i timmen och jag missar den jämt!
Såhär glad är jag att bror kommer hem:D


Något litet sött

2011-03-20 13:49:17     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Om man är sugen på något litet sött efter maten är denna vita kladdkakemuffin jättegod men man får passa dem så de inte är inne för länge i ugnen för då blir de torra.

Morotskaka

2011-03-17 15:55:14     Love for food    [ 0 kommentarer ]


När baksuget faller in brukar jag baka något ur Leilas One more slice. I tisdags blev det denna morotskaka som var riktigt mumsigt. Byggarbetarna som bygger ut vårt hus fick sig varsin bit de också och blev jätteglada. Tänk vad underbart det är att glädja andra, jag älskar det!


Morotskaka

2011-03-16 15:26:46     Love for food    [ 0 kommentarer ]


När baksuget faller in tar jag fram Leilas A piece of cake och bakar något ur den. Igår blev det morotskaka och byggarbetarna som bygger ut vårt hus fick sig varsin bit de också:)

Morotskaka

2011-03-16 15:23:27     Love for food    [ 0 kommentarer ]


När basuget faller in plockar jag alltid fram Leilas A piece of cake och bakar något ur den. Igår blev det morotskaka och den blev riktigt god:) Byggarbetarna som bygger ut vårt hus fick varsin bit också så de blev jätteglada:)

Annars vill jag ha vår nuuuuu!

Problem

2011-03-11 09:55:38     Allmänt    [ 1 kommentarer ]
Hallå!
Ursäkta för den dåliga uppdateringen men jag sover mest på dagarna nu och får jag ork över försöker jag ta mig ut och gå lite eller göra ett ärende på stan så jag får frisk luft. För tre veckor sedan fick jag någon dum magbacill så jag mådde illa hela tiden. Det gick hantera ganska bra men förra helgen blev det mycket värre och när man dessutom varit förstoppad i tre veckor hade jag smällhuvudvärk och kände mig yr hela tiden. I tisdags orkade jag inte mer så mamma ringde läkare och frågade vad man kunde göra o.s.v. Jag följde läkarnas råd men i  på natten blev det mycket värre så tidigt i onsdags morgon åkte vi in till akuten. Fem timmar spenderades där  med blodprover, saker jag fick dricka, vätska som dom sprutade upp i rumpan, andra prover och en massa annat. Var väldigt trött när jag åkte därifrån men det kändes bättre i magen. Idag försökte  jag gå på ett vattengympa pass med lugna rörelser för det skulle tydligen vara bra men fick kramper i magen efter tio minuter så fick sluta. Ja, så nu sitter jag här igen och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Mamma och pappa tycker vi ska åka till akuten igen men förra gången hjälpte det ju inte, jag blev ju bara helt urlakad....

Inte världens gladaste inlägg kanske men behövde skiva av mig för känner mig väldigt deppig:(

Fettisdagen

2011-03-08 18:03:16     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Har ni ätit någon semla idag? Jag bakade egna semlor som blev riktigt mumsiga:)

U N D E R B A R

2011-03-07 15:54:38     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Tänk denna klänning i sommar till brunbrända ben, mums!

Balklänning

2011-03-05 11:57:10     Allmänt    [ 0 kommentarer ]
Tänk att jag ska få låna Sandras underbara klänning när jag går på balen, längtar!


Love fridays

2011-03-04 15:55:55     Allmänt    [ 0 kommentarer ]

Äntligen fredag! Denna veckan har jag haft matteprov, försökt förstå mig på fysiken, bakat, träffat min älskade underbaraste bror, pratat om balen studenten och en massa annat med just den underbaraste brodern, varit på chokladverkstaden....hmm ja det var nog det. Ikväll ska jag till Anna Gretas och då får jag träffa Jessica, längtar!

Något jag längtar väldigt mycket till just nu är självklart bal och student men också efter dagen efter studenten. Klockan fyra på morgonen åker la familia nämligen på kryssning och det ska bli så sjukt kul. Då ska jag...Njuta av den underbara utsikten av blått hav så långt ögat kan se...Klä mig fint på kvällarna...Njuta av solnedgången..
.


Äta underbara frukostar!!!