Sovmorgon

2011-01-31 10:27:02     Allmänt    [ 4 kommentarer ]


Jag är så glad för jag är ledig idag^^ Och just därför kunde jag ta en riktigt behövlig sovmorgon till åtta. Tokig tjej som kalla detta sovmorgon? Jo, men jag är riktigt morgonpigg^^ God tid hade jag på mig i morse så jag ordnade favvofrukosten och satte mig med tända ljus och kollade på ett nytt avsnitt av Glamour,  älskar den serien;) Sen har jag varit llite duktig också och skrivit lite på min samhällsuppgift och läst lite  till historieprovet så nu har jag hela dagen fri...vad ska jag göra nu?

Ljuvliga drömmar

2011-01-30 17:51:46     Love for food    [ 0 kommentarer ]


45 st

75 gram smör
2 dl socker
3/4 dl matolja
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk hjortronsalt
2 1/2 dl mjöl

Gör såhär:

Sätt ugnen på 125-150 grader. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan oljan lite i taget. Blanda sedan de torra ingredienserna för sig och vispa ner detta i smörblandningen. Grädda i ugnen i 20 minuter, klart!

My day

2011-01-30 17:45:56     Allmänt    [ 2 kommentarer ]

Söndagen börjar gå mot sitt slut och det brukar betyda att man ska packa väskan för det är skola kommande morgon men inte för mig, jag har studiedag imorgon:D Så istället för att packa väskan tänker jag berätta lite om min dag. Den började med tända ljus och nybakta scones och fortsatte sedan med en promenad ute i solen. Sen bar det av hem till farmor för hon hade gjort löpepannkaka som hon ville bjuda oss på. När vi kom dit hade hon dukat så fint och på bordet stod den goda löpepannkakan. Vi satt där och pratade och mös ett bra tag och sedan bar det av hemåt igen. Då ställde jag mig och bakade drömmar. Enligt mig ska drömmar vara alldeles mjuka och smuliga och de ska smälta i munnen men att få till dem på just det sättet är faktiskt en konst. Jag testade först Leilas recept från A piece of cake men den plåtan åkte i sophinken för jag blev inte nöjd med dem. Istället plockade jag fram mammas gamla recept och satte igång. Smöret och sockret skulle vispas lääänge och efter en ganska lång stund var de färdiga. Dög dessa? Oh ja! De blev helt perfekta och jag skojjar inte när jag säger att de smälte i munnen, U N D E R B A R T ! Sen har jag hunnit med att bjuda mamma och pappa på middag plus dessert också för det hade jag lovat, jag älskar ju att stå i köket. Nu undrar ni säkert vad jag bjöd på men det ska jag berätta^^ Middagen blev cannelloni fyllda med köttfärs, mozzarella och permesan och över detta hällde jag en ostsås gjord på fyra sorters ostar och skivade lite extra mozzarella över. In i ugnen och sen toppade jag med vackra timjankvistar. GOTT blev det och sen var det dags för dessert som jag förberedde igår. Det blev hemgjord Tom & Jerry glass, vad nu då? Ben & Jerry heter det väl? Nepp, jag gjorde egen vaniljglass med kolasås, kanderade mandlar och smulade Tom & Jerry kex i. Till detta serverade jag varma hallon och hemgjord kolasås.
Oj, vad mycket matprat det blev nu men så blir det ibland, eller ofta;)



Min underbart goda dessert. Det var svårt att få till en bra bild för jag var så sugen så tog bara ett kort^^



Drömmarna blev riktigt goda!


Love flowers

2011-01-29 13:23:29     Foto    [ 1 kommentarer ]

Älskar tidig morgonstund

2011-01-29 08:59:04     Love for food    [ 4 kommentarer ]


När man får börja dagen såhär så är man i himmelriket tycker jag^^ Älskar det nya porslinet från Greengate:)

Back from Götlaborg

2011-01-29 08:55:21     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Godmorgon!
Nu är jag hemma igen efter två toppendagar hos bror om man bortser från allt plugg då^^ När jag kom dit i torsdags satte plugget igång och vi satt ett bra tag och jag lärde mig redan då mer än vad jag gjort under hela fysik B. Tillslut orkade jag inte tänka mer så då åkte vi till älskade Vino pasta och åt carbonara♥ Där satt vi ett bra tag med tända ljus och hade det supermysigt. När vi sedan tagit spårvagnen till området där bror har sin lägenhet blev vi sugna på godis och gick in på en godisaffär som hette 4 Gott, hjälp vad mycket lösgodis! De hade till och med delicatobollar (ni vet såna chokladbollar) bland lösgodiset, haha^^ Film måste man ju ha med men det fixade bror på egen hand;) Det var torsdagen det som följdes av en sömnlös natt för Jeppe snaarkaar^^ Piggt gick jag iallafall upp kommande morgon med två timmars sömn bakom mig och stekte pannkakor, det gäller att ladda med god frukost om man ska plugga:) Sen satte plugget igång igen och vi pluggade kanske två timmar sen tog orken slut. Då blev det shopping och när vi var klara bestämde vi oss för att gå och fika och påvägen dit gick vi in i en affär som sålde porslin från Greengate. Jag blev helt till mig och var bara tvungen att köpa sakerna på bilderna ovan, LOVE IT! Ville ha allt i butiken men det går ju inte^^ Ja sen satt vi och fikade och pratade länge och det var min tripp till Göteborg det!

Greengate

2011-01-26 15:11:48     Sweethome    [ 0 kommentarer ]


Tänk att få vakna upp på morgonen och få äta frukost tillsammans med detta porslin från greengate^^ Älskar blommigt och ska garanterat beställa hem lite saker men det finns så mycket att välja på och skålarna finns med kanske tio olika mönster:)

Hårdträning here I come

2011-01-26 14:51:04     Allmänt    [ 0 kommentarer ]

haha, klockren bild^^

Nu laddar jag...för imorgon ställs jag inför hårdträning. Hela förmiddagen har jag förberett mig men imon börjar det på riktigt. Min bror är det som står för träningen och just nu hade jag hellre sprungit fem varv runt en sjö men det är inte den sortens träning jag ska utsättas för....det är FYSIKPLUGG. Usch, fy och blä! MEN jag vill faktiskt bli godkänd i nationella för att läsa om fysik B vore ännu värre, så jag väljer att ta tag i det. Japp, så om det är lite tyst här på bloggen de kommande två dagarna så är det för att jag sitter klistrad framför fysikböckerna, bara så ni vet^^

Vårnyhet

2011-01-24 17:12:19     Sweethome    [ 2 kommentarer ]


Tittade in lite på H&M:s hemsida och hittade detta underbara överkast bland alla fina nyheter, underbara färger! D

Rosa citronpaj

2011-01-24 12:51:15     Love for food    [ 1 kommentarer ]


Recept på pajen jag bakade i helgen kommer här!

Man börjar med mördegen:

Mördeg

150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
1 msk kallt vatten

Arbeta samman ingredienserna eller lägg allt i en matberedare som jag gjorde. Kavla sedan ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant. Grädda i ugnen i 10 minuter, 175  grader. När den är klar gör du små hål i pajdeden och penslar med ägg. Sen höjer du ugnstemperaturen till 250 grader. Nu är det dags att göra lemoncurden.

Lemon Curd:
3 citroner
1.5 dl strösocker
50 gram smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor

Riv skalet av tre citroner och blanda med saften av två citroner. Låt detta koka upp med sockret och smöret. Blanda sedan saften från den tredje citronen med majsstärkelsen och häll i det i den varma blandningen. Blanda sedan i äggen. Låt svalna!

Nu är det dags för hallonmarängen:

Hallonmaräng
3 äggvitor
0,5 citron
3.25 dl strösocker
200 gram hallon

Vispa äggvitorna med 2 dl socker och citronsaften från en halv citron till ett hårt skum. Blanda sedan hallonen med resten av sockret och häll i och vispa igen.

Bred nu ut lemoncurden över mördegen och spritsa sedan marängtoppar av hallonmarängen. Grädda sedan i ugnen i 5 minuter. Klart^^


Leilas citronpaj med hallonmaräng

2011-01-22 14:57:56     Love for food    [ 6 kommentarer ]



Nu sitter jag här med mamma, pappa och farmor och vi har precis ätit av min paj som jag bakat och den var riktigt smarrig och fin blev den också:) Jag fick nämligen Leilas Apiece of cake i veckan och då måste man ju baka ur den också:D Det finns så mycket gott att välja mellan och på tur står jordgubbssaft^^

Älskar bio

2011-01-21 07:16:39     Music&movies    [ 3 kommentarer ]


Godmorgon!
Nu sitter jag färdigfixad inför skolan och snart går bussen men ett litet inlägg hinner jag ju skriva. Igår var en helt underbar dag och jag kan berätta mer om den sen när jag kommer hem för det hinner jag inte nu^^ Kan ju iallafall berätta att jag ska se Love and other drugs som har biopremiär ikväll och det ska bli så kul och mysigt....för vad är egentligen mysigare än att sitta där i biomörkret med sin lilla godispåse och njuta av en bra film?

Kladdiga oboymuffins

2011-01-20 19:23:59     Love for food    [ 1 kommentarer ]


En viss söt tjej frågade efter mitt recept på Oboykladdkakemuffins och det kommer från denna sidan(länk). Så gott och jag använde mig av oboy istället för kakao. De små kan man äta måånga av för visst är det roligt att äta små och många;) MEN kan faktiskt erkänna att de stora blev mycket godare, och de kan man ju faktiskt också äta många av för kladdkaka är ju så gott:) Dessutom är kladdkakesmeten såå god att man nästan svimmar. Och till er som inte gillar kladdkaka kan jag säga att jag heller aldrig älskat det men dessa muffins var riktigt goda och oboyen gjorde att de blev mildare i smaken:)

H&M home

2011-01-19 15:23:41     Sweethome    [ 3 kommentarer ]


Detta skulle mer än gärna få flytta in i mitt rum!

Vackra blomma

2011-01-17 17:28:00     Allmänt    [ 1 kommentarer ]


Mammas orkideé är så vacker tycker jag!

Mina första macarons

2011-01-17 13:26:03     Love for food    [ 2 kommentarer ]


Phuu, helt slut efter allt plugg och det känns fortfarande som att jag inte kan något. jag kan helt enkelt konstatera att provet i bioteknik i morgon kommer gå åt pipsvängen:( Istället kan jag glädjas åt mina macarons som bakades i helgen för första gången. De blev helt okej för att vara första gången för det var faktiskt lite klurigt, de blev inte fula men inte superfina heller^^ Jag gjorde efter Leila Lindholm recept för det verkade enklast och goda blev de också. Receptet hittar ni här(länk).

Speciella dagar

2011-01-13 18:39:19     Allmänt    [ 4 kommentarer ]


För inte så länge sedan hittade jag en lista med speciella datum år 2011 t.ex våffeldagen, morsdag, äggets dag(haha ja det fanns faktiskt) och fettisdagen såklart. Jag bestämde mig då för att försöka fira de flesta av dessa speciella dagar och den första som ska firas är ju fettisdagen. Då ska jag baka semlor för hembakat är ju såå mycket godare. Sen får vi se om jag kommer ihåg äggets dag^^

Dessa dagar från denna listan  ska jag fira:)
2011-01-15* Tulpanens dag
2011-01-21* Kramens dag
2011-01-26* Löpningens dag
2011-03-08 Fettisdagen
2011-03-08* Internationella kvinnodagen
2011-03-08 Internationella pannkaksdagen
2011-03-21* Internationella sömndagen
2011-03-25* Våffeldagen
2011-04-23 Påskafton
2011-04-29* Dansens dag
2011-04-30* Valborgsmässoafton
2011-05-11 Gamla vänners dag
2011-05-11* Negerbollens dag
2011-05-13* Barnens dag
2011-05-15* Internationella familjedagen
2011-05-28* Internationella krama en musiker-dagen
2011-05-29 Mors dag
2011-06-01* Mjölkens dag
2011-06-01* Mobilfria dagen
2011-06-06* Färskpotatisens Dag
2011-06-13* Vilda blommornas dag
2011-06-24 Midsommarafton
2011-08-23* Köttbullens dag
2011-09-04 Svampens dag
2011-09-11* Kebabens dag
2011-09-30 Janssons-dagen
2011-10-01* Vegetariska Världsdagen
2011-10-02 Gräddtårtans dag
2011-10-04* Kanelbullens dag
2011-10-04* Djurens dag
2011-10-04* Kanelbullens dag
2011-10-04* Djurens dag
2011-10-20 Måltidens dag
2011-10-26* Potatisens dag
2011-10-27* Internationella nalledagen
2011-10-31* Halloween
2011-11-07* Kladdkakans dag
2011-11-13 Fars dag
2011-11-14* Internationella diabetesdagen
2011-11-14* Ostkakans dag
2011-11-19* Internationella toalettdagen
2011-12-09* Pepparkakans dag
2011-12-13* Luciadagen
2011-12-18* Kakans dag
2011-12-24* Julafton
2011-12-31* Nyårsafton

Haha, en del dagar var ju faktiskt lite roliga^^

Love at first sight

2011-01-13 18:19:10     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]


Jag såg den och klickade på köp samma sekund men så är den slut i min storlek:( Vill ha den såååååhäääär mycket och håller tummarna för att topshop får in den igen. Känner mig faktiskt lite ledsen nu för jag blev så himla glad när jag såg den.

Nepp, nu ska jag sluta deppa och istället ägna mig åt min samhällsuppgift!
Vad gör ni ikväll?

Macaron

2011-01-12 14:09:15     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Jag har länge velat göra macarons och nu hittade jag det perfekta receptet så jag ska testa i helgen tänkte jag. Detta receptet hittade jag på Elle Mat & Vins hemsida och jag hoppas de kommer bli goda:)

Vit choklad-macaron med hallon
40 kakor ♥ 50 minuter

vit tryffel
♥ 75 g vit choklad
♥ 1 msk smör
♥ 3/4 dl vispgrädde

macaroner
♥ 120 g mald mandel
♥ 2 1/2 dl florsocker
♥ ev 1 tsk äggvitepulver
♥ 2–3 äggvitor
♥ rosa karamellfärg
♥ 3 msk hallonsylt

Smält choklad och smör i vattenbad. Vispa grädde lätt och rör försiktigt ner i chokladblandningen. Täck och ställ svalt. Sätt ugnen på 175°. Sikta mandeln och florsockret i en skål och blanda. Vispa äggvitepulver och äggvita till ett fast skum i en annan skål. Tillsätt karamellfärg, lite i taget. Vispa igen. Vänd i mandelmixen. Häll i en spritspåse. Ta fram 2 bakpappersklädda plåtar och klicka 3 cm stora kakor med jämna mellanrum. Grädda i 12–15 minuter tills de har vuxit men inte fått färg. Ta försiktigt loss kakorna och låt svalna. Bred tryffel på hälften av macaronerna och hallonsylt på andra hälften. Sätt ihop en av varje sort (med de kladdiga delarna inåt). Låt stå i 15 minuter så att fyllningen mjukar upp kakan.
   
         

Vårkänslorna är snart här

2011-01-11 12:53:30     Fashionlover    [ 0 kommentarer ]

Med ett duns, duns, duns väckte jag bror i morse som flög upp och frågade om han skulle ringa ambulansen. Jag, som precis halkat nerför halva trappan, fick inte fram så mycket och jag låg nog där på golvet i mammas knä ganska länge innan jag kunde resa mig upp. Nu är det lite bättre men det gjorde riktigt ont och jag var lite halvt sovande i skolan efter alla ipren. När jag kom hem la jag mig med alla kläder på i sängen och somnade som en stock. Jag sov i två timmar och jag brukar aldrig kunna sova på dagen. Nu känner jag mig mest yr men det ska nog gå över^^

Jag kan inte hjälpa att längta till våren sådär riktigt tokmycket. Känslan av att sitta nere vid kanalen med en mjukglass i sin hand och dingla med fötterna i det lite smått kalla vattnet är OSLAGBAR och snart är den känslan här för tiden går så fort. Innan dess ska jag som jag skrivit innan samla på mig många bustiers och visst är den på bilden ovan fin?!

Mums♥

2011-01-10 14:34:00     Love for food    [ 1 kommentarer ]


Som sagt handlades det lite innan på stan idag och det blev massa godsaker. De rosa pastillerna är vit jordgubbschoklad och det är nog bland det godaste jag vet. Även blåbärstryffeln är himmelskt god och i helgen testade jag att göra såna själv och de blev också riktigt goda. Skumtomten är till mamma för jag vet att hon älskar såna^^

En bra start på dagen

2011-01-10 12:06:24     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Phuu!
Första dagen i skolan är avklarad och denna dagen har varit riktigt bra tycker jag, kanske för att jag började dagen så bra...jag smög upp tidigt på morgonen och gjorde american pancakes. Till det åt vi jordgubbar, skivad banan, blåbär, lönnsirap och florsocker..MUMMA! Sen bar det av till skolan, först hade vi bioteknik och sen var det dags för fysik. MEN vår lärare är pappaledig så vi hade en RIKTIGT konstig filur istället. om jag ska vara helt ärlig verkar han inte kunna mer fysik än mig och då är det illa. Haha, nu kanske jag överdrev lite men han var faktiskt lite skum^^

Efter skolan gick jag en runda på stan..kan visa mina inköp senare idag..och plötsligt känner jag doften av pizza så jag var tvungen att gå till alcamo(de har världens bästa kebabpizza). Haha, de känner nog igen mig där för har köpt ganska många pizzor där sen vi flyttade till stan.



Love fruit

2011-01-08 13:31:34     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Åh, så gott det är med färsk frukt:) Det var igår när jag skulle handla som konsum fått in jordgubbar och små vindruvor. Jag kunde helt enkelt inte låta bli så de fick hänga med mig hem:) Nu har jag precis smaskat i mig lite och måste säga att både jordgubbarna och vindruvorna var riktigt söta och helt underbart goda. Jag tror allt jag får gömma undan jordgubbarna annars tar de slut snabbt när resten av familjen får se dem^^

Same but differente

2011-01-07 12:41:41     Foto    [ 1 kommentarer ]



Jag har tråkigt, say no more!


Tekakor

2011-01-07 11:18:48     Love for food    [ 1 kommentarer ]


Supergoda tekakor

1.Blanda 5 koppar havregryn med 1 liter mjölk och låt detta stå och svälla över natten.
2. Smält 300 gram margarin och låt svalna något. Blanda sedan i 100 gram jäst, 1.5 dl socker, lite salt och 2 liter vetemjöl. Häll tillsist över "grötblandningen". Baka ut degen 1-2cm tjock och tryck sedan ut rundlar med ett glas. Låt stå och jäsa 1,5 h under bakduk. Grädda tillsist i ugnen i 10 min, 225 grader.

Tips!
Servera med cream cheese och jordgubbsmarmelad, dundergott!

Vårkläder

2011-01-07 09:28:55     Fashionlover    [ 1 kommentarer ]


Nu har vårkläderna börjat komma in på Topshop och det betyder att de blommiga bustierna är tillbaka. Jag tänkar beställa hem två som jag ska ha i vår och sommar men det gäller att välja ut de två finaste. Denna ovan var fin tycker jag men inte superdunderfin. Jag ska vänta tills det kommer in någon jag älskar och då slår  jag till;)

Tidig morgon

2011-01-07 08:44:13     Love for food    [ 2 kommentarer ]


God morgon!
Tre somnade jag igår och....FEM vaknade jag imorse så här ligger en trött tjej nu och skriver på sin dator;) När jag såg att klockan var fem låg jag kvar en stund men när jag insåg att det varlönlöst gick jag upp och bakade ut mina tekakor som legat på jäsning under natten. De skulle sedan jäsas i en och en halv timme till och då la jag mig i sängen igen men kunde inte sova då heller;) Efter en och en halv timme satte jag in mina små bullar i ugnen och samtidigt gjorde jag iordning cream cheese, smör sylt, ost, mjölk och annat gott som jag satte på en bricka. Ja, för i köket gick det inte äta idag...KAOS är det där och så blir det ibland när inte mamma och pappa är hemma. Brukar diska och städa men igår lovade bror att göra det men så blev inte fallet. Hur som helst, efter tio minuter i ugnen började det dofta gott och när de var klara tog jag med två ner i mitt rum och åt frukost till Sunes jul och tända ljus, det är vad jag kallar myspysig morgon de^^

Baktokig

2011-01-06 12:27:18     Love for food    [ 0 kommentarer ]


Jag tror att jag har gått och blivit baktokig;) Älskar verkligen att baka och i morse när jag inte hade något att göra bakade jag mazariner. Smeten och glasyren är farligt goda så det var lite svårt att spara till den färdiga kakan men det blev lite över;) Visst ser det gott ut?! Gott men är inte nöjd med utseendet men det kan ju inte alltid bli bra och halva satsen blev bara geggamojja. MEN som min mormor alltid sa när bakandet gick åt pipsvängen...sophinken är stor!

Mazariner
Smält 100 gram margarin och vispa sedan ner 1,5 dl socker i detta. Klicka sedan ner ett ägg och 10 droppar bittermandelolja. Blanda sedan 1,5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker i en skål och häll sedan ner detta tillsammans med det andra. Blanda tillsist ner 0.5 dl mjölk. Häll sedan smeten i smorda formar och sätt in dessa i ugnen i 15 min, 200 grader.
 
Medan kakan är i ugnen kan du göra glasyren. Då smälter du 60 gram smör och blandar sedan i 1 msk kallt kaffe, 3 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker.

När kakan kallnat lägger du på glasyren. Du kan välja att servvera kakan hel elller skära den i mindre bitar:)

Nutella in my heart

2011-01-05 16:05:00     Love for food    [ 3 kommentarer ]


Vad är det godaste du ätit idag? Hmm, det måste nog vara plättar med NUTELLA och banan. Tänk egentligen vad mycket man kan ha nutella till..på mackan, till pannkakor, på kex, till glass, som den är och mycket mer. Det först nämnda är jag lite tveksam till men till pannkakor är det en riktig höjdare kan jag lova:) 

Two pics

2011-01-05 14:33:09     Allmänt    [ 0 kommentarer ]


Här sitter jag och väntar och väntar på att en viss person ska komma hem♥ Idag har jag inte gjort något vettigt allt faktiskt mer än kollat på nerladdade filmer. Hittade faktiskt Harry potter och dödsrelikerna som går på bio nu så den, eclipse, inception och en massa andra nya filmer finns nu på min dator och det är riktigt bra kvalite:D

Tyckte det var länge sen jag la ut någon bild på mig själv så i detta inlägg får ni två stycken. Den första är från Sälen innan vi skulle gå på bio och den nedersta är efter Linas finfina sminkning. Den flickan är verkligen bäst på att sminka:)

Vad gör ni idag?

Joannas musli

2011-01-03 17:54:25     Love for food    [ 1 kommentarer ]


Min hemmagjorda musli

2 dl havregryn
1 dl frön( kan vara olika)
1 dl kokos
1 dl russin
1 msk kanel
1 msk råsocker
1 msk honung
2 msk vatten
1 dl torkade hallon

Blanda havregryn, vatten, socker, kokos, kanel och honung och lägg sedan ut detta på en bakplåt. Låt detta stå i ugnen i ca 20 min på 225 grader. Blanda sedan i torkade hallon och russin, klart!

Vit kladdkaka

2011-01-03 08:12:52     Love for food    [ 0 kommentarer ]


På sistone har detta blivit allt mer en bakblogg och jag älskar att baka så ni får stå ut med alla bak- och matbilder:) I helgen blev det dessert två gånger och jag stod för båda. Var så himla sugen på något kladdigt och då bakar ju alla kladdkaka men jag gillar inte vanlig kladdkaka jättemycket så istället gjorde jag vit kladdkaka och det blev så gott:) I receptet stod det att man skulle ha den inne i ugnen allt från 12 till 30 minuter men om du är som jag och gillar kladdigt ska du ha inne den ca 15 min, absolut inte längre för då blir den torr. Sen gjorde jag den i många småformar och de blir ju snabbare färdiga så det beror på bakformens storlek också:) Receptet hittade jag på denna bloggen:)

100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Vispa ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. Pudra över florsocker med hjälp av en tesil och servera vit kladdkaka med blåbär och hallon.


Skidåkning

2011-01-02 08:54:58     Allmänt    [ 0 kommentarer ]

bilder från weheartit

Morsning!
Nu har jag precis avnjutit en supergod frukost med familjen minus en bror. Jag vaknade tidigt idag så jag bakade engelska scones som vi åt med  clotted cream, philadelphia och jordgubbsmarmelad. För att göra det lite extra mysigt skivade jag lite jordgubbar och bananer också och hällde upp mjölk i en superfin kanna. Små saker kan göra att allt blir mycket mysigare tycker jag:)

Nu på förmiddagen ska jag åka längdskidor och  som belöning efter 2 km blir det fika i våffelstugan. Trodde inte det fanns här i Jönköping men det gjorde det visst:)

Ne, nu ska jag ta på mig underställ och alla andra kläder som krävs för att jag inte ska  frysa ihjäl, haha^^ 

Mitt första inlägg 2011

2011-01-01 13:34:42     Love for food    [ 1 kommentarer ]


Tänk att det är första Januari idag och ett helt nytt år. Igår lovade jag tre saker och jag hoppas att jag kommer kunna hålla dom. En sak jag lovade var att vara den bästa Joanna jag kan vara och detta löftett var faktiskt det viktigaste tycker jag:) Dagen igår blev lite oväntad men väldigt, väldigt bra tillslut!

I julklapp fick familjen en mixer så jag testade att göra smoothie och här kommer mitt recept:

1/2 banan
1/2 dl hallon
1 dl krämig yoghurt
1/2 dl mjölk
1 tsk florsocker
2 tsk kokos
Häll upp i höga glas och njut!