Rosa citronpaj


Recept på pajen jag bakade i helgen kommer här!

Man börjar med mördegen:

Mördeg

150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
1 msk kallt vatten

Arbeta samman ingredienserna eller lägg allt i en matberedare som jag gjorde. Kavla sedan ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant. Grädda i ugnen i 10 minuter, 175  grader. När den är klar gör du små hål i pajdeden och penslar med ägg. Sen höjer du ugnstemperaturen till 250 grader. Nu är det dags att göra lemoncurden.

Lemon Curd:
3 citroner
1.5 dl strösocker
50 gram smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor

Riv skalet av tre citroner och blanda med saften av två citroner. Låt detta koka upp med sockret och smöret. Blanda sedan saften från den tredje citronen med majsstärkelsen och häll i det i den varma blandningen. Blanda sedan i äggen. Låt svalna!

Nu är det dags för hallonmarängen:

Hallonmaräng
3 äggvitor
0,5 citron
3.25 dl strösocker
200 gram hallon

Vispa äggvitorna med 2 dl socker och citronsaften från en halv citron till ett hårt skum. Blanda sedan hallonen med resten av sockret och häll i och vispa igen.

Bred nu ut lemoncurden över mördegen och spritsa sedan marängtoppar av hallonmarängen. Grädda sedan i ugnen i 5 minuter. Klart^^


Kommentarer
Postat av: matstugan.blogg.se

Vilket mästerverk! Det var den finaste läckraste paj jag någonsin sett. otroligt fint med hallonmarängen och snyggt upplagt och fotat dessutom.

2011-02-04 @ 16:44:05
URL: http://matstugan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0